Der findes dem, der spekulerer i domæne-navne

14 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Heldigvis findes der stadig en masse ledige domæner, hvis du skulle have brug for at oprette en hjemmeside – der er jo utallige ord, kombinationer og tal, som man kan bruge til at skabe sig sit unikke domænenavn.

Der er også domæner, som der er kommet og gået igen, fordi nogle instanser ikke havde brug for at have dem længere, så andre kunne overtage dem.

Hvis det nu har været et godt domæne, så har der måske været en byttehandel i form af pengeudveksling for at få fat i dette domæne.

For lad os som eksempel sige, at du handler med en given vare, så vil mere mundret og enkelt at huske domæne være at foretrække end nævnte lange kombination.

Det handler jo om for brugerne hurtigt at finde dig på nettet eller bare huske dit navn, når de skal finde frem til dig.

Og det er der nogle, som der har forstand på at udnytte.

Et godt domæne kan koste mange penge

Hvis du opretter dit eget domæne, som der aldrig er brugt før og som ingen ejer, så er det nok noget billigere at anskaffe sig, end hvis du skal købe det fra en anden, der har afviklet deres forretning.

Men der findes faktisk også dem, som der opretter en masse domænenavne og registrerer dem i deres navn – uden at bruge dem.

For så kan de sælge dem til dig eller andre med fortjeneste, fordi en forretningsmodel, en vare eller en service vinder frem, hvor dette opkøbte domæne ville være det bedste at have.

Nogle af disse mennesker har måske købt disse domæner for mange år siden og venter bare på, at du henvender dig til dem for at købe domænet.

Så et godt råd herfra er, at hvis du allerede nu har en forretningsidé, så se at få registreret dit domæne med det samme, så det ikke er optaget senere, og du skal finde på et mere besværligt domæne.

Flere Nyheder