Hvad laver en anlægsgartner?

31 oktober 2020 Lotte Hindsberg

En anlægsgartner skal ikke forveksles med en gartner – og dog. En del anlægsgartnere beskæftiger sig med er beplantning. Men det er typisk en grovere form for beplantning som træer og buske og ikke blomster og finere beplantning. Men det kan være to personer der kan indgå i et tæt samarbejde.

Et af de krav der er til at blive en god anlægsgartner er at du er kreativ. Du skal arbejde med mange forskellige materialer som træ, sten, fliser, mursten eller hvad du nu har lyst til at benytte dig af i dit arbejde.

Samtidig ved siden af det kreative skal du være god til kundekontakt. Du skal ikke alene kunne omdanne dine ideer til noget de kan godkende. Du skal også kunne omdanne deres til noget realiserbart, samtidig med at du skal kunne råde og vejlede dem, så det endelige resultat bliver så godt som muligt. 

Valg af anlægsgartner

Hvis du har brug for at ansætte en anlægsgartner til et projekt er det vigtigt at huske på at titlen anlægsgartner ikke er en beskyttet titel og alle i princippet kan kalde sig det også selvom det er en 4 årig uddannelse.

Kontakt mindst 3 forskellige og bed dem komme med et tilbud og evt. også en ide til hvordan opgaven kan udføres. Det vil give dit et godt overblik over opgaven og prisniveauet. 

Har du tid så bed også om referencer og kontakt tidligere kunder og hør om de har været glade og tilfredse med det udførte. 

Som et alternativ kan du undersøge om der er lavet nogle kundeanmeldelser på Trustpilot. Her skal du huske at være opmærksom på at folk er mere tilbøjelig til at skrive deres mening, når de har været utilfredse, end hvis de som tidligere kunde har modtaget en god service og et godt udført stykke arbejde.

Flere Nyheder