Lær din hund at kende

By:

I den klassiske og populære Shu Bi Dua sang ”Vuffelivov” lyder omkvædet ”Du kan få kvinder og kager, og jordbær for sjov / Men der er intet så skønt som en vuffelivov”. Og det er så sandt som det er skrevet og sunget.

Det er ikke uden grund at hunde går under navnet menneskets bedste ven. Gennem årtusinder har hunden fungeret som hjælper, følgesvend og sjælesørger for mennesker over hele kloden. Hunden har ledsaget mennesket på jagt og assisteret i forbindelse med hyrde arbejde. Nogle hunde er de fødte vagter, mens andre hjælper mennesker med handicap – og så er der de hunde, som er fremavlet til selskab, leg og underholdning.

Blandt de meget specialiserede arbejdshunde ses den kække dalmatiner, som i gamle dage nærmest var fast inventar i brandbiler ved udrykning og hjalp redningsmandskabet med at redde menneskeliv. Og så er der selvfølgelig de tunge og imposante molosser, som har gjort tjeneste når det handlede om at holde store rovdyr på afstand af bolig og besætning.

Hvilken type hund skal jeg vælge?

Nu om stunder, og i vores moderne samfund, er hundes arbejdsområder temmelig begrænsede. Der findes selvfølgelig stadig hunde som anvendes til jagt og vagt tjeneste, terapi og fører hunde ses ofte i gadebilledet, og sporhunde anvendes i stor stil af såvel beredskab som politi og lufthavns personale.

Langt de fleste hunde på dansk jord bor dog sammen med mennesker og udfylder en rolle som del af en familie. Dette betyder dog ikke at hundens jagt og beskytter instinkter er helt forsvundet – og dette skal du være opmærksom på når du anskaffer dig en hund. En hund har et stort behov for motion og aktivering hvis den skal trives, og derfor kræver en hund meget af sin ejer.

Du kan finde en udførlig tjekliste i forbindelse med køb af hund på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/ 

 

Posted in: hund