Ny hundeseng – hvilken skal du vælge?

14 januar 2021 Anne-Mette Hansen

Hundesenge kommer efterhånden i alskens former, farver og størrelser. Der er virkelig mange slags, og det kan være svært at vælge én. Der er selvfølgelig nogle ting, du skal overveje. Hundesengen skal passe til netop din hund. 

Læs med i denne guide og find ud af mere om, hvordan du vælger den rigtige hundeseng

Hvilken hundeseng skal jeg vælge?

Der er flere ting, du skal se efter, når du køber nye hundeseng. Nogle af dem er:

Form og materiale

Hvordan skal sengen være udformet? Du finder både hundesenge med kanter, sofalignende, som puder eller små huler. Formen er sådan set op til dig, der er ikke nogen form, der passer bedre til en hund end til den anden.

Noget af det vigtige du skal overveje, er dog materiale. Bider din hund i ting, skal du vælge en seng, der er lidt mere hårdfør. 

Størrelse

Sengen skal passe til hunden. Den skal derfor helst være større end hunden, så der er god plads til at folde sig ud. Det kan de fleste hunde godt lide. Heller for stor end seng end en for lille seng. Se derfor altid efter mål, inden du køber sengen.  

Blød/hård 

Skal sengen være meget blød eller lidt hårdere? Det kommer meget an på dine hunderace. Til små hunde kan den sagtens være en, der er utrolig blød og til at gemme sig i. Men for større hunde, f.eks. en labrador, der kan komme til at døje med led, kan det være en god idé med en lidt fastere seng.

Der findes faktisk ergonomiske hundesenge. De kan være gode til bestemte hunderacer eller hvis din hund døjer med problemer allerede. 

Hvis du husker på disse emner, når du står ude i dyrehandlen eller shopper online, skal du nok få valgt en optimal hundeseng, der matcher lige din hunds behov!

Flere Nyheder