Sådan finder du det vikarbureau, der passer bedst til dig

By:

Når du er på udkig efter et vikarbureau, skal du sørge for at du ved, hvilke typer industrier de beskæftiger sig med, og om de tilbyder midlertidig, vikar eller permanent job – eller dem alle tre.

Når du er til samtale på et vikarbureau, er du velkommen til at stille spørgsmål. Spørg om, hvilke fordele (hvis nogen) de tilbyder, hvilke typer job de typisk udfylder, hvilke brancher, de arbejder med, og den gennemsnitlige tid, det tager for en jobsøgende at få et job. Dem du arbejder med, er der for at hjælpe dig, så vær ikke bange for at samle alle de oplysninger, du har brug for.

Kontroller om vikarbureauet afholder noget der kan hjælpe dig videre, for eksempel workshops, der hjælper dig med at udvikle færdigheder eller rådgivere, der vil hjælpe dig med dit CV og ansøgning. Hvis disse er tilgængelige, bør du deltage og dermed drage fordel af det du lære.

Husk også, at du aldrig skulle skal betale et vikarbureau for at hjælpe dig med at finde et job. Anerkendte vikarbureauer betales af virksomheder, ikke af de jobsøgende.

Tip til at finde et job

Behandl det som en rigtig jobsamtale

Vikarbureauet vil sandsynligvis afholde enjobsamtale med dig for at få en bedre fornemmelse af dine evner og erfaringer. Behandl denne samtale nøjagtigt, som du ville gøre med en jobsamtale i et firma. Klæd dig passende, og mød op til tiden – tidligt, hvis det er muligt. Lyt opmærksomt og brug positivt kropssprog til at formidle din opmærksomhed og interesse. Præsenter dig selv med et hårdt håndtryk. Medbring dit CV, og vær klar til at besvare almindelige spørgsmål. Du bliver muligvis også bedt om at gennemføre en færdighedsvurdering for at teste dine hårde færdigheder, så vær også forberedt på dette.

Være ærlig

Vær ærlig omkring hvad die ønsker er, hvad enten det er at finde en fast stilling, opretholde fleksibilitet eller udvikle nogle færdigheder, der vil gøre dig til en attraktiv kandidat til dit næste fuldtidsjob. Vær også ærlig om din tilgængelighed. Hvis du kun er tilgængelig på hverdage, skal du fortælle dette til vikarbureauet. Til sidst skal du være ærlig om din ansættelseshistorie. Hvis du for eksempel har et gap. Vikarbureauet kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du forklarer dette til en arbejdsgiver.

Find et vikarbureau på Sjælland og kom i arbejde allerede i dag.

Posted in: vikarbureau