Hvor vælger jeg de bedste ørepropper?

By:

Hvis du er en meget lydfølsom type, så er ørepropper et must for dig. Men der er et hav på markedet, så hvilke skal du vælge? Det, plus andre spørgsmål, prøver vi at redegøre for i denne artikel. Når du vælger et par høreværn eller propper til høregangen, er det som det første vigtigt at finde ud af hvad de skal bruges til.

Når man taler om ørepropper skelner man til høj eller lav frekvens. Lyde måles i decibel, mens hz er et udtryk for hvad for en frekvens lyden har. Musik og støj fra trafik er f.eks. en anden type støj og har en høj frekvens og man skal derfor have en anden type beskyttelse til sine ører ved denne type.

Vi har nedenfor listet de slags situationer vi kunne komme i tanke om hvor man skal bruge høreværn eller ørepropper. Når du skal sove, ved høj støj, når du går på jagt, står ved en koncert, når du er ude at flyve, eller når du skal svømme.

Ørepropper til at sove

Søvn er essentielt for os alle sammen, og undersøgelser tyder på at op imod en 1/3 af os får for lidt søvn. Ørepropper til søvn er specielt lavet til at være komfortable, så du kan holde dem ud hele natten. Der findes mange alternativer. Vi anbefaler at du tager et hurtigt kig på nettet efter de rette.

Ørepropper til musik

Skum ørepropper. Denne slags ørepropper er specielt gode til at fjerne høje lydfrekvenser, som også er dem der faktisk er de meste skadelige for dine ører. Ulempen ved denne slags ørepropper er, at lyden ved koncerter kan blive lidt dårlig. Det er ikke den bedste lydoplevelse og kan føles lidt som om du står med en stor hat over hovedet. Denne type høreværn er klart i den billige ende og holdbarheden er også derefter.

Formstøbte ørepropper

Disse ørepropper er i den højere klasse og super gode til at dømme op for lyde. Disse bliver produceret på private hørecentre og bliver støbt efter dine ører og slutter tæt til i øregangen. Dermed er de også i en rigtig god kvalitet.

Ørepropper til flyvning

Når du er oppe at flyve hjælper de dig ikke blot med at dæmpe støj, men også med at udligne trykket. Ofte når man flyver oplever man propper i ørerne og det er netop det de hjælper med. Ørepropperne der er gode til flyvning, er ofte lavet af et silicone materiale. De er meget langtidsholdbare og kan bruges mange gange før de skal smides ud

Posted in: Søvn